Jedzenie w polskich restauracjach

Tradycyjna, lokalna kuchnia to autentyczna bomba kaloryczna, ale nie sposób się oprzeć jej smakom oraz zapachom. Cała seria mięs, preparowanych na różnorodne sposoby, zupy, dania mączne, świetne kiełbasy, pieczywo, potrawy z warzyw – jak bigos, kapusta zasmażana, kiszona, buraczki ze śmietaną, pichcona fasola, ziemniaki, oraz marynowane grzyby oraz ogórki to cechy polskiej kuchni. Wprawdzie przyswoiliśmy wiele detalów innych kuchni, jak np. żydowskiej, ukraińskiej, w dalszym ciągu jesteśmy wierni miejscowym pierogom, kapuśniakowi, grochówce, zrazom schabowym czy klopsikom. Które potrawy są charakterystyczne dla kuchni? Przystawka, to tatar z surowego mięsa wołowego, śledzie w rozmaitych postaciach, plaster smażonego boczku zawijany na śliwce.

{ Data publikacji Kategorie Bez kategoriiTagi , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dodaj komentarz